pátek 18. dubna 2014

After winter hydration



Ahojte,

zima je jednou z nejtěžších období pro pokožku celého těla. Bývá hodně často vysušená mrazem, málo hydratovaná a hodně, hodně namáhaná. 
Když je pokožka suchá, tak poté praská a loupe se a s tím přichází i bolest. Nejčastěji takhle postižená místa na těle jsou obličej, ruce, lokty, kolena a paty. U nohou je to ještě o to složitější, protože tam nejenže se pokožka rychle vysuší, ale je i namáhána zimními kozačkami a botami. 
Pokožka tahle postižená je na pohled nezdravá a co se ještě týká nohou, tak i nevkusná. Ale nejen zima je takové náročné období. Stejně tak léto. 
Dneska se zaměříme na stav mezi zimou a létem, na po zimní hydrataci. Nejintenzívější regenerace pokožky na jaře, předtím než se sluníčko úplně probudí a začne nemilosrdně pálit a nutit lidi, aby se začali oblékat do krátkých rukávů a šortek.

Obličej:

Obličej po zimně unavený, bez vitaminu D je nejlepší vystavovat často slunci, když je ta možnost, aby opět nabral trochu výživy a přirozenější barvy. Ale kromě lehkého opalovacího krému, aby jste si obličej nespálili, je nutné i hydratovat.
Já jsem vybrala přípravek od Biodermy: Sébium Hydra.
Tady určitě nemluvím o té nejintenzívnější hydrataci. Biodermu jsem vybrala hlavně pro jeho péči a ochranu pleti. Je určen pro mastnou, problematickou až akneózní pleť, která ale stejně jako každý jiný druh pleti potřebuje hydratovat. A k tomu je přizpůsobeno složení i aktivní látky. Je lehký a rychle se vsákne, takže se pleť zbytečně neleskne a je chráněná.


Tělo:

I když tělo v zimně schováváme pod zimními bundami a kabáty, tak to neznamená, že povinnost starat se o něj automaticky odpadá. Opak je pravdou.
Vybrala jsem výborného pomocníka od Dove: Winter Care, nourishning lotion, Deep Care Complex. Je velmi lehký a neskutečně rychle se vstřebá. Pokožku nechává krásně jemnou, sametovou a provoněnou příjemnou nevtíravou vůní, kterou Dove dodává většině svých výrobků. A i když je to krém především určený na používá v zimě, neuškodí ničemu, když se bude používat i v dalších ročních obdobích. Pravidelné mazaní štědrou vrstvou místům, kde se nejvíce kůže vysušuje, může zabránit jejímu namáhání a dalšímu vysušování.


Ruce:

Tady není o čem velice polemizovat, ruce jsou z celého těla nejvíce zatěžovány. Když uklízíme, používáme ruce, což zahrnuje i používání vysušujících saponátů. O to více ruce trpí. V současné době je na trhnu nepřeberné množství krémů, které jsou určeny pro intenzívní hydrataci rukou. Stačí si jenom vybrat ten pravý.
Navíc, když budete mít chvíli pro sebe a sednete si třeba k televizi, neváhejte si pořádně promazat ruce. Udělá jim to dobře a navíc se hezky uvolníte při vdechování svých oblíbených vůní.
Zde jsem si vybrala dva krémy, a sice jeden na noc, kdy je více času k intenzivní hydrataci. Mým oblíbeným je Swedish Spa Night Renewal Hand Cream with Hydra Care + od Oriflame. U nás v rodině ho používáme už dlouho, protože všichni máme sklon k rychlému vysoušení rukou. Sám o sobě je výborný, ale ještě lepší je, když si z tuby vytlačíte opravdu hodně velké množství, rozmažete a ruce potom přes dáte do rukavic. Budete mít jistotu, že krém budete mít na rukou celou noc a až si ráno rukavice sundáte, ruce budou krásně jemné a voňavé.
Přes den je nejlepším pomocníkem Garnier 7 Days Ochranný krém. Přes den ruce pracují a je těžké neustále myslet na mazání rukou. Tento krém vydrží jedno umytí rukou, což je určitě výhoda. Navíc je velmi lehký a rychle se do rukou vstřebá. Nezanechává ani mastné otisky, takže tím ochráníte i své oblíbené oblečení.


Doufám, že vám článek alespoň maličko k něčemu pomohl. Teď už jenom, aby přišlo léto a slunce, pohoda klid.


Triss

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za každý komentář.